Jacek Kurski złamał kwarantannę. Wyjechał z Polski po pięciu dniach od uzyskania pozytywnego testu. Jest oświadczenie prezesa TVP. Jak się tłumaczy

Jacek Kurski został fałszywie uznany jako ozdrowieniec. Szpital popełnił podczas procedury ogromne błędy. Wielki skandal.

Jak donosi „Gazeta Wyborcza”, szpital wykonujący testy na obecność COVID-19, którym poddał się Jacek Kurski miał rzekomo złamać zasady na korzyść prezesa TVP. Dodatkowo Kurskiemu skrócono izolacje, co było również bezprawnym działaniem.

W Wigilie portal Onet poinformował o zachowaniu Jacka Kurskiego, które było skrajnie nieodpowiedzialne. Prezes TVP udał się na finał Eurowizji Junior mimo pozytywnego testu na COVID-19! Kurski wykonał test 10 grudnia. Prawomocna kwarantanna powinna trwać 14 dni. Jacek Kurski zakończył ją po 5 dniach izolacji. Mimo oficjalnej kwarantanny prezes udał się do Francji narażając na niebezpieczeństwo wszystkich, których spotkał.

W związku z oszczerczą publikacją Onet.pl sugerującą, że stawiam się ponad prawem, lekceważę procedury i stwarzam zagrożenie, informuję, że 14.12.21 po przejściu infekcji SARS Cov-2, w wyniku badań i obowiązujących procedur med. uzyskałem status ozdrowieńca. Diagnozę i fakty potwierdza oficjalne stanowisko Szpitala MSWiA. Onet dla oszczerczego ataku politycznego posunął się do złamania tajemnicy lekarskiej, wykradzenia tajnych danych o zdrowiu i bezmyślnej, antynaukowej interpretacji tych danych. To czyny bandyckie i kryminalne.- broni się Kurski.

Źródłó: Youtube

Zobacz, o czym jeszcze pisaliśmy w ostatnim czasie: Prezydent Andrzej Duda podpisał korzystną dla mieszkańców Polski ustawę. Będą pieniądze w ramach dodatku osłonowego. Co już wiadomo w tej sprawie

Jak informował portal „wiesz.io”: Okropne doniesienia zagranicznych tabloidów w sprawie księżnej Diany. Jej synowie mają mieć poważne wątpliwości co do okoliczności jej odejścia

Z życia znanych ludzi informowaliśmy o: Monika Richardson ostro podsumowała byłego męża na koniec roku. Zbigniew Zamachowski nawet nie przeprosił jej za swoją zdradę i postępowanie